top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Δελτίο τύπου για την απόφαση του ΣτΕ

Η απόφαση του ΣτΕ είναι επιζήμια για τους συνταξιούχους και δίνει στην κυβέρνηση αυτό που ήθελε. Νομιμοποιεί όλες τις περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα. Όλοι οι νόμοι από τον 2084/92 (ν. Σιούφα) μέχρι τον 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου) και 4670/20 (ν. Βρούτση) θεωρούνται συνταγματικοί. Εξαιρεί από αυτή τη νομιμοποίηση μόνο το 11μηνο από τον Ιούνη 2015 έως τον Μάη 2016.

Αναγνωρίζει αναδρομικά μόνο για το 11μηνο 6/2015-5/2016 και απορρίπτει οποιαδήποτε διεκδίκηση αναδρομικών από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά, παρότι αναγνωρίζει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ουσιαστικά θεσπίζει εκ νέου τις ίδιες περικοπές.

Να σταματήσει η κυβέρνηση την καραμέλα περί «σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων» και «συνεκτίμησης των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και αντοχών» και να προχωρήσει στην άμεση απόδοση αυτών των περιορισμένων αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την πρόκληση στους συνταξιούχους με δηλώσεις του τύπου: «να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, μην τους αναγκάσει σε δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτό που δικαιούνται», γιατί η Κα Αχτσιόγλου μπορεί να μη θυμάται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣτΕ τον Ιούνη του 2015 και συνέχισε να εφαρμόζει τις αντισυνταγματικές περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, οι συνταξιούχοι όμως θυμούνται.

Περιμένουμε την υπουργική απόφαση για τα αναδρομικά του 11μήνου που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους συνταξιούχους. Βάση «δημοσιονομικού χώρου» θα εξαρτηθεί σε πόσες δόσεις θα αποδοθούν.


Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Δελτίο Τύπου 2/3/2023

Δελτίο Τύπου Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Το τραγικό δυστύχημα δεν είναι αποτέ

bottom of page