top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Καταβολή των αναδρομικών από τα ειδικά επιδόματα

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 18/09/2023


Για την καταβολή των αναδρομικών από τα ειδικά επιδόματα.

Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με Δελτία Τύπου και με την Επιφυλλίδα ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ αμέσως μετά την υπογραφή της ΣΣΕ μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ που προβλεπόταν η «ανάκτηση» του 33% μόνο στα ειδικά επιδόματα και μόνο για τους εργαζόμενους έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για να δικαιωθούν και οι συνταξιούχοι (τηλεδιάσκεψη με τον Δ/νοντα της ΔΕΗ, Ερώτηση στη Βουλή μέσω του ΚΚΕ, συναντήσεις με τον ΒΔ ΓΔ/ΑΝΠΟ, εκ νέου συνάντηση με τον Δ/νοντα, επανειλημμένες οχλήσεις, τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά, κινητοποιήσεις στο Λ.Κ-ΔΜ, κλπ).

Αποτέλεσμα των ενεργειών του Συλλόγου μας ήταν η δικαίωση με την Απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ αρ. 66 στις 24/03/2023 για την «καταβολή οφειλόμενων ποσών ειδικών επιδομάτων σε πρώην μισθωτούς της ΔΕΗ ΑΕ». Ανάλογη απόφαση έχει εκδοθεί και υλοποιηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ κατόπιν πάλι ενεργειών μας θα εκδοθεί σχετική Απόφαση και από τον ΑΔΜΗΕ.

Η υλοποίηση της απόφασης της ΔΕΗ, παρά τις διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων, έχει καθυστερήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων στην Πληροφορική.

Σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία που είχαμε ήδη διορθώθηκαν τα προβλήματα για τον ΑΗΣ Μελίτης και τη Μεγαλόπολη και θα αποδοθούν στους συναδέλφους τα χρήματα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Στους υπόλοιπους συναδέλφους της ΔΕΗ θα αποδοθούν τον Οκτώβριο. Θα παρακολουθούμε την πορεία για την καταβολή των υπόψη επιδομάτων και θα σας ενημερώνουμε σχετικά.

Συνάδελφοι, να θυμίσουμε ότι όταν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ είχαν εξαιρεθεί, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ, οι όψιμοι «αγωνιστές» που σήμερα θέλουν να καπηλευτούν τους αγώνες του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ, καλούσαν τους συνταξιούχους να πάνε από την αρχή, για άλλο ένα δίκαιο αίτημα, στα μεγαλοδικηγορικά γραφεία επειδή «δυστυχώς» δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο!

Για άλλη μία φορά καλούμε τους συναδέλφους να έχουν εμπιστοσύνη στο Σύλλογό μας, τον ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ και να συμπορευτούν με το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα. Να μην παρασύρονται από όλους αυτούς που για κάθε πρόβλημα, αντί να οργανώνουν τους αγώνες για την επίλυσή τους, παραπέμπουν τους συναδέλφους να πληρώνουν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία και να τρέχουν στα δικαστήρια, δίχως κανένα αποτέλεσμα.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Δελτίο Τύπου 2/3/2023

Δελτίο Τύπου Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Το τραγικό δυστύχημα δεν είναι αποτέ

ΔΕΛTΙΟ ΤΥΠΟΥ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό Στο Μέγαρο Μαξίμου

Αθήνα 17/10/2022 Δελτίο τύπου της ΣΕΑ Για την συνάντηση συνταξιουχικών οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε

bottom of page