top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Δελτίο Τύπου για τα αναδρομικά στην επικουρική σύνταξη

Ο Σύλλογος απέστειλε το παρακάτω υπόμνημα στν Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, σχετικά με την επιστροφή των παρανόμως παρακρατούμενων ποσών υπερ εισφοράς αλληλεγγύης στην επικουρική μας σύνταξη.


Αριθ. Πρωτοκ.: 5

Αθήνα: 6/2/18


Αθήνα 9/2/2018

Προς: Διοικητή ΕΤΕΑΕΠ κ. Καποτά Αθανάσιο

Θέμα: Σχετικά με το ποσοστό παρακράτησης για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις.


Κύριε Διοικητά,

Όπως γνωρίζεται σύμφωνα με το Ν.3986/2011, επιβλήθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις κλιμακωτά από 3%-10%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης. Μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, με το Ν.4387/2016, είχαμε μειώσεις στις συντάξεις έως 45% περίπου. Ωστόσο το ποσοστό παρακράτησης δεν άλλαξε σύμφωνα με την κλίμακα, με αποτέλεσμα, κατά παράβαση του νόμου να γίνονται επιπλέον κρατήσεις στις συντάξεις μας. Είναι ευθύνη και υποχρέωσή σας να εφαρμόσετε το νόμο και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μας επιστραφούν τα επιπλέον παρακρατηθέντα ποσά και να απαλλάξετε τους συνταξιούχους από την ταλαιπωρία να τρέχουν στα ταμεία για να καταθέτουν «αιτήσεις θεραπείας» ή πολύ περισσότερο να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη με το «αζημίωτο» βέβαια. Για το λόγο αυτό, αλλά και μια σειρά ζητήματα που αφορούν τα μέλη μας, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί, μέλη του Συλλόγου μας, θα σας επισκεφτούμε στο Γραφείο σας για να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που προτίθεστε κάνετε.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Δελτίο Τύπου 2/3/2023

Δελτίο Τύπου Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Το τραγικό δυστύχημα δεν είναι αποτέ

bottom of page