top of page

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου

Αθήνα, 29/10/2015
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι
Η επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την κρίση, οι συνταξιούχοι και συνολικά τα λαϊκά στρώματα δεν έχει προηγούμενο.
Όλες οι κυβερνήσεις, μονοκομματικές ή συνεργασίας και με οποιοδήποτε «πρόσημο» (δεξιό ή αριστερό) πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν τέτοια βάρβαρα μέτρα που στέλνουν στον «καιάδα» και εμάς και τα παιδιά μας. Για να μας χειραγωγήσουν και να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική αντίσταση χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Εκβιαστικά διλήμματα, ιδεολογική τρομοκρατία, παραπληροφόρηση, αλλά και τον πολιτισμό.
Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό μετά τη συμφωνία του 3ου «μνημονίου» και το πόρισμα των «σοφών». Σύντομα θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση και σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία την Πέμπτη 12/11/15 στην Ομόνοια στις 10.30.
Στη βάρβαρη αυτή επίθεση της κυβέρνησης ο Π ανελλήνιος Σ ύλλογος Α λληλεγγύης Σ υνταξιούχων ΔΕΗ απαντά αγωνιστικά, συμμετέχοντας  ενεργά στις κινητοποιήσεις του συνταξιουχικού κινήματος μέσα από την Ο μοσπονδία Σ υνταξιούχων ΙΚΑ , τη ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων, όπου συμμετέχουν οι οργανώσεις των ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΤΑΕΟΑΕΕ) και το ΠΑΜΕ . Αυτή η σταθερά αγωνιστική-διεκδικητική δράση του, μας ανέδειξε στον πιο μαζικό σύλλογο στους συνταξιούχους της ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα, οργανώνουμε πολιτιστικές δραστηριότητες γιατί θεωρούμε πως ο πολιτισμός από εργαλείο χειραγώγησης και υποταγής μπορεί στα  χέρια της εργατικής τάξης να αποτελέσει εργαλείο χειραφέτησης και αφύπνισης συνειδήσεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Με αυτήν την πεποίθηση οργανώνουμε πολιτιστικές δραστηριότητες που σκοπό επιπλέον έχουν  και την ψυχαγωγία των μελών μας.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ αποφάσισε τις παρακάτω εκδηλώσεις, οι οποίες και θα εμπλουτιστούν στην πορεία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: 5/11/2015 , πρώτη Πέμπτη του μήνα πριν την καθιερωμένη ενημέρωση θα γίνει εκδήλωση στη μνήμη του αντιπροέδρου Μάζη Κώστα.21/11/2015 , ημέρα Σάββατο θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας , ξενάγηση στην πόλη και στη συνέχεια φαγητό ( αναλυτικό πρόγραμμα στο site και στα τηλέφωνα του συλλόγου). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 13/11/15. Το κόστος συμμετοχής είναι 13 ευρώ και συμπεριλαμβάνει μεταφορά, ξενάγηση και φαγητό. 12/12/2015 , ημέρα Σάββατο επίσκεψη στο Χ ώρο Ι στορικής Μ νήμης 1941-1944. Στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κοραή, έξι μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, βρίσκεται ένας χώρος , που γνώρισε ανείπωτες στιγμές φρίκης, αλλά και απερίγραπτου θάρρους και πατριωτισμού. Είναι τα υπόγεια, όπου την περίοδο 1941 - 44 ήταν εγκατεστημένα τα κρατητήρια της Γκεστάπο. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 09/12/15. 19/12/2015 , ημέρα Σάββατο γιορτή τα παιδιά και τα εγγόνια των μελών του Συλλόγου μας. 14/1/2016 , ημέρα Πέμπτη κοπή της πίττας του Συλλόγου. 7/2/2016 , ημέρα Κυριακή ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης.3/3/2016 , ημέρα Πέμπτη, μαζί με την ενημέρωση της Πέμπτης θα τιμήσουμε την Π αγκόσμια Η μέρα Γ υναίκας. Προγραμματίζουμε 2ημερη εκδρομή την Άνοιξη. Τέλος, ο Σύλλογος και φέτος προσφέρει στα μέλη του δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Latin και παραδοσιακών χορών. Για όλες τις δράσεις του Συλλόγου, τροποποιήσεις στον προγραμματισμό και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.pasas-deh.gr και στα τηλ 2105249317-2103252602 και στο fax2105249331 .
Επιπλέον ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι όσοι είναι άνω των 65 ετών μπορούν να βγάλουν την κάρτα πολιτισμού για δωρεάν πρόσβαση σε Μουσεία .
                                 Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                          ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου
bottom of page