top of page

Κρατήσεις 6% υπερ ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται σταθερά η αγωνιστική – διεκδικητική – ταξική γραμμή του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ.
Αδιαμφισβήτητο παράδειγμα αποτελεί η επιστροφή των διαφορών των ποσών που προκύπτουν από τον επαναπροσδιορισμό της βάσης υπολογισμού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης συνταξιούχων από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, με την «πληρωμή συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2017» σύμφωνα με την οδηγία του ΕΦΚΑ με αρ. πρωτοκόλλου 1368091/17-10-2017.
Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την επίμονη αγωνιστική, διεκδικητική στάση του ταξικού –συνδικαλιστικού-συνταξιουχικού κινήματος, μέρος του οποίου είναι και ο ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ, που απαίτησε από τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς  οι κρατήσεις για την υγεία να γίνονται στις καταβαλλόμενες και όχι στις συντάξεις πριν τις μειώσεις, με αποτέλεσμα να περάσει στο νόμο 4387/2016 . Κύριο βέβαια αίτημα του κινήματος παραμένει ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να πληρώνουν εισφορά για την υγεία.
Καλούμε τους συνταξιούχους της ΔΕΗ να έχουν εμπιστοσύνη και να ενημερώνονται από τον σύλλογο μας. Να συμμετέχουν στις διαδικασίες του, τις κινητοποιήσεις  του και να μην πέφτουν στην παγίδα αυτών που  σιγοντάρουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις και καλούν τους συνταξιούχους να τρέχουν στα δικαστήρια και να αιμοδοτούν τα δικηγορικά γραφεία τους.
Αθήνα, 23/10/2017
                            Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Κρατήσεις 6% υπερ ΕΟΠΥΥ
bottom of page