top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου

Αθήνα, 29/10/2015

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι Η επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την κρίση, οι συνταξιούχοι και συνολικά τα λαϊκά στρώματα δεν έχει προηγούμενο. Όλες οι κυβερνήσεις, μονοκομματικές ή συνεργασίας και με οποιοδήποτε «πρόσημο» (δεξιό ή αριστερό) πήραν και συνεχίζουν να παίρνουν τέτοια βάρβαρα μέτρα που στέλνουν στον «καιάδα» και εμάς και τα παιδιά μας. Για να μας χειραγωγήσουν και να περάσουν αυτά τα μέτρα χωρίς ουσιαστική αντίσταση χρησιμοποιούν όλα τα μέσα. Εκβιαστικά διλήμματα, ιδεολογική τρομοκρατία, παραπληροφόρηση, αλλά και τον πολιτισμό. Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό μετά τη συμφωνία του 3ου «μνημονίου» και το πόρισμα των «σοφών». Σύντομα θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση και σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία την Πέμπτη 12/11/15 στην Ομόνοια στις 10.30. Στη βάρβαρη αυτή επίθεση της κυβέρνησης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ απαντά αγωνιστικά, συμμετέχοντας  ενεργά στις κινητοποιήσεις του συνταξιουχικού κινήματος μέσα από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, τη ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων, όπου συμμετέχουν οι οργανώσεις των ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΤΑΕΟΑΕΕ) και το ΠΑΜΕ. Αυτή η σταθερά αγωνιστική-διεκδικητική δράση του, μας ανέδειξε στον πιο μαζικό σύλλογο στους συνταξιούχους της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα, οργανώνουμε πολιτιστικές δραστηριότητες γιατί θεωρούμε πως ο πολιτισμός από εργαλείο χειραγώγησης και υποταγής μπορεί στα  χέρια της εργατικής τάξης να αποτελέσει εργαλείο χειραφέτησης και αφύπνισης συνειδήσεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Με αυτήν την πεποίθηση οργανώνουμε πολιτιστικές δραστηριότητες που σκοπό επιπλέον έχουν  και την ψυχαγωγία των μελών μας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ αποφάσισε τις παρακάτω εκδηλώσεις, οι οποίες και θα εμπλουτιστούν στην πορεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ:

5/11/2015, πρώτη Πέμπτη του μήνα πριν την καθιερωμένη ενημέρωση θα γίνει εκδήλωση στη μνήμη του αντιπροέδρου Μάζη Κώστα.21/11/2015, ημέρα Σάββατο θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, ξενάγηση στην πόλη και στη συνέχεια φαγητό ( αναλυτικό πρόγραμμα στο site και στα τηλέφωνα του συλλόγου). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 13/11/15. Το κόστος συμμετοχής είναι 13 ευρώ και συμπεριλαμβάνει μεταφορά, ξενάγηση και φαγητό.12/12/2015, ημέρα Σάββατο επίσκεψη στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944. Στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κοραή, έξι μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, βρίσκεται ένας χώρος , που γνώρισε ανείπωτες στιγμές φρίκης, αλλά και απερίγραπτου θάρρους και πατριωτισμού. Είναι τα υπόγεια, όπου την περίοδο 1941 - 44 ήταν εγκατεστημένα τα κρατητήρια της Γκεστάπο. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 09/12/15.19/12/2015, ημέρα Σάββατο γιορτή τα παιδιά και τα εγγόνια των μελών του Συλλόγου μας.14/1/2016, ημέρα Πέμπτη κοπή της πίττας του Συλλόγου.7/2/2016, ημέρα Κυριακή ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης.3/3/2016, ημέρα Πέμπτη, μαζί με την ενημέρωση της Πέμπτης θα τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.Προγραμματίζουμε 2ημερη εκδρομή την Άνοιξη.Τέλος, ο Σύλλογος και φέτος προσφέρει στα μέλη του δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Latin και παραδοσιακών χορών.

Για όλες τις δράσεις του Συλλόγου, τροποποιήσεις στον προγραμματισμό και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.pasas-deh.gr και στα τηλ 2105249317-2103252602 και στο fax2105249331. Επιπλέον ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι όσοι είναι άνω των 65 ετών μπορούν να βγάλουν την κάρτα πολιτισμού για δωρεάν πρόσβαση σε Μουσεία.

                                 Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                           ΤΟΥ ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'24

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, παιδιών των εργαζομένων και συνταξιούχων της Επιχείρησης που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'23. Για να δείτε ή να κατεβάσετε την

Πρόγραμμα αγωνιστικών συγκεντρώσεων της ΣΕΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442 E-m

bottom of page