top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Έγινε ενημέρωση: 5 Οκτ 2022

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (εξωιδρυματικό, παραπληγικό κλπ.)


Σύμφωνα με τελευταία απόφαση του e-ΕΦΚΑ σε ότι αφορά την χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων (εξωιδρυματικό, παραπληγικό κλπ.) στους ασφαλισμένους του πρώην ΤΑΠ-ΔΕΗ, συνταξιούχους και εργαζόμενους, η διαδικασία και η απονομή πλέον θα γίνεται μέσω του αρμόδιου τμήματος Απονομής Συντάξεων στην Μυλλέρου 13. Δηλ. για να πάρει ο δικαιούχος το επίδομα πρέπει να τον παραπέμψει το αρμόδιο Τμήμα στο ΚΕΠΑ και στη συνέχεια αφού πάρει την απόφαση να την καταθέσει στον Τομέα Απονομής Συντάξεων στην Μυλλέρου για την απονομή του Επιδόματος.

Συγκεκριμένα:

1. Ο ασφαλισμένος (συνταξιούχος ή εργαζόμενος) με ασθένεια η οποία δικαιολογεί το επίδομα, τότε πρέπει να απευθυνθεί στη Μυλλέρου 13, στη Γραμματεία τηλ. 2105273834 και 2105273823 ΦΑΞ 2105230731, ώστε να κάνει αίτηση για την παραπομπή του στο ΚΕΠΑ και να ενημερωθεί τί δικαιολογητικά χρειάζονται.

Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που ο ασθενής είναι έμμεσο μέλος (σύζυγος, τέκνα).

Όταν παραλάβει το παραπεμπτικό τότε ηλεκτρονικά (e-ΕΦΚΑ/Ηλεκτρονικές υπηρεσίες/Συνταξιούχοι/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕ.ΠΑ) «κλείνει» ραντεβού στο ΚΕΠΑ της περιοχής του.

Αφού εκδοθεί η απόφαση του ΚΕΠΑ, τότε πάλι στην ίδια Διεύθυνση ενημερώνει τηλεφωνικά ή με ΦΑΞ για την έκδοσή της και αναμένει την πληρωμή του. Δεν χρειάζεται κάποια άλλη ενέργεια από μέρους του και την διαδικασία την αναλαμβάνει το Τμήμα με τον ορισθέντα υπεύθυνο.

2. Αν κάποιος ασφαλισμένος έχει απευθυνθεί με δική του πρωτοβουλία στο ΚΕΠΑ και έχει λάβει την απόφαση που δικαιολογεί την χορήγηση αντίστοιχου επιδόματος, τότε πρέπει να επικοινωνήσει με το Τμήμα για να παραλάβει την αίτηση που πρέπει να υποβάλει ώστε να κινηθεί η διαδικασία της καταβολής του.

3. Συνταξιούχος με αναπηρική σύνταξη σε περίπτωση που μετέπειτα ασθενήσει, ο ίδιος ή έμμεσο μέλος, με ασθένεια που δικαιολογεί το επίδομα, αυτός απευθύνεται στην ΣΤ΄ Διεύθυνση απονομής Συντάξεων Αναπηρίας, Αχαρνών 27, Αθήνα, ΤΚ 10439 και στα τηλέφωνα 2132169418 και 2132169417.

Ο Σύλλογος είναι σε επαφή με τον Υπεύθυνο του Τμήματος και για κάθε διευκρινιστική ερώτηση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η ανακοίνωση αυτή έχει αναρτηθεί στο σάιτ του Συλλόγου (pasas-deh.gr) μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία μπορείτε να τα εκτυπώσετε.


Kατεβάστε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία μπορείτε να τα εκτυπώσετε.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'24

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, παιδιών των εργαζομένων και συνταξιούχων της Επιχείρησης που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'23. Για να δείτε ή να κατεβάσετε την

Πρόγραμμα αγωνιστικών συγκεντρώσεων της ΣΕΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442 E-m

bottom of page