top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Επιστροφή παρακρατηθέντων υπέρ ΕΟΠΥΥ



Επιστροφή παρακρατηθέντων υπέρ ΕΟΠΥΥ δικαιούνται όλοι οι νόμιμοι κληρονόμοι του θανόντος συνταξιούχου που ήταν εν ζωή το διάστημα από την 1-1-2012 και μέχρι την ημέρα που απεβίωσε. Οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλουν στο Ταμείο αίτηση και δικαιολογητικά (Προς Ε.Φ.Κ.Α. / Υποκατάστημα του τομέα ασφάλισης προσωπικού ΔΕΗ).

Συγκεκριμένα: 1.     Πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών (από ΚΕΠ) 2.     Πιστοποιητικό δημοσίευσης ή όχι διαθήκης του θανόντα (από Πρωτοδικείο) 3.     Πιστοποιητικό αποποίησης ή όχι της κληρονομιάς (από Πρωτοδικείο) 4.     Πιστοποιητικό περί μη αμφισβητήσεως ή προσβολής κληρονομικού δικαιώματος (από Πρωτοδικείο)

Σε περίπτωση που οι νόμιμοι κληρονόμοι είναι περισσότεροι του ενός, θα πρέπει στα πιστοποιητικά από το πρωτοδικείο να αναφέρονται όλα τα ονόματα των δικαιούχων (στην αίτηση προς το Πρωτοδικείο θα πρέπει να αναγράφονται ως αιτούντες όλα τα ονόματα των δικαιούχων). Αιτήσεις όμως προς το ταμείο θα πρέπει να καταθέσουν όλοι  οι δικαιούχοι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πιστοποιητικά τα οποία εκδίδονται από το Πρωτοδικείο, θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης 4 μήνες μετά την ημερομηνία θανάτου. Σε περίπτωση που υπάρχει διαθήκη, το πιστοποιητικό Νο 4 θα εκδίδεται 4 μήνες μετά τη δημοσίευση της διαθήκης. Σε περίπτωση που όλοι οι κληρονόμοι επιθυμούν να κατατεθούν τα χρήματα σε έναν, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη ή εξουσιοδότηση. Τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης με τα δικαιολογητικά, μπορεί να τις εκτελέσει ένας απ' όλους. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του συλλόγου 2105249317 και 2105232602.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Πως βρίσκουμε τον «Αριθμό Συστήματος ΕΦΚΑ»

Για να τυπώσουμε τη βεβαίωση απογραφής όπου εμφανίζεται ο αριθμός συστήματος ΕΦΚΑ, πρέπει να έχουμε εύκαιρα τα στοιχεία του TAXISNET (αυτά που μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της Εφορίας) και τον ΑΜΚΑ μας.

Εκτύπωση εξοφλητικών, κύριας και επικουρικής.

Εκτύπωση ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων Για να τυπώσουμε τα ενημερωτικά των συντάξεων μας, πρέπει να έχουμε εύκαιρα τα στοιχεία του TAXISNET (αυτά που μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της Εφορίας) και το

Αίτηση για εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό

Στον περιηγητή του ιντερνετ (Web browser) που χρησιμοποιούμε δίνουμε στην αναζήτηση «Οικογενειακός γιατρός» Στις επιλογές που μας εμφανίζει επιλέγουμε το «www.idika.gr/pfy/οικογενειακος-ιατρος.html» Γ

bottom of page