top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Επικαιροποίηση και απογραφή των έμμεσων μελών

Μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Συλλόγου μας με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ στο Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, ενεργοποιήθηκε διαδικτυακή πλατφόρμα για την ασφάλιση των έμμεσων μελών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΤΑΥΤΕΚΩ στον e-ΕΦΚΑ, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα με την ασφαλιστική ικανότητα των έμμεσα ασφαλισμένων μελών, όπως σας ενημερώσαμε με το ΔΤ στις 13 Ιανουαρίου.

Μετά την παρέμβαση του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ, μέσα από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ξεκίνησε ο ΕΦΚΑ με την ηλεκτρονική υπηρεσία «Απογραφής και χορήγησης Ασφαλιστικής Ικανότητας έμμεσων μελών», χωρίς να χρειάζεται η παρουσία μας στα κατά τόπους καταστήματα του ΕΦΚΑ.

Για να ασφαλίσουμε τα έμμεσα μέλη (σύζυγοι, παιδιά που σπουδάζουν) μπαίνουμε στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τους κωδικούς του taxis είτε από gov.gr, είτε από www.efka.gov.grκαι συμπληρώνουμε τα στοιχεία που μας ζητούνται (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ).

Για την πρόσβαση στην Υπηρεσία:

1. Στο διαδίκτυο πληκτρολογούμε gov.gr και ακολουθούμε τη διαδρομή : Εργασία και ασφάλιση -> Ασφάλιση -> Απογραφήκαι ασφαλιστική ικανότητα μελών οικογένειας (e-ΕΦΚΑ) -> Είσοδος στην Υπηρεσία -> Συνέχεια στο TAXISNET(χωρίς να συμπληρώσουμε τους κωδικούς) -> Σύνδεση(αφού συμπληρώσουμε τους κωδικούς) -> Επιλέγουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ και πατάμε ΑΠΟΣΤΟΛΗ -> ΕΙΣΟΔΟΣ (αφού συμπληρώσουμε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) -> Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας έμμεσου μέλους και Απογραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ -> Απογραφή και συμπληρώνουμε όλα τα στοιχεία που μας ζητούνται


Είτε απευθείας μέσω του διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ:

2. Στο διαδίκτυο πληκτρολογούμε www.efka.gov.gr και ακολουθούμε τη διαδρομή: → Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας έμμεσου μέλους Είσοδος στην ΥπηρεσίαΣυνέχεια στο TAXISNET(χωρίς να συμπληρώσουμε τους κωδικούς) Σύνδεση(αφού συμπληρώσουμε τους κωδικούς) → Επιλέγουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ και πατάμε ΑΠΟΣΤΟΛΗΕΙΣΟΔΟΣ (αφού συμπληρώσουμε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) → Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας έμμεσου μέλους και Απογραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ Απογραφή και συμπληρώνουμε όλα τα στοιχεία που μας ζητούνται.

Σημειώνουμε ότι αν θέλουμε να απογράψουμε και τα παιδιά μας, αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία της συζύγου μας συνεχίζουμε επιλέγοντας ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΕΚΝΟΥ. Ακολουθούμε τα ίδια και για τα υπόλοιπα τέκνα.


Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ, όπως έχει αποδείξει, αγωνίζεται με όλα τα μέσα για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα όλων των συνταξιούχων.


Αθήνα, 22/2/2021


Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ανακοίνωσε τους υποψήφιους των εκλογών για τα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου. Αθήνα, 16/04/2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No2 Συνεδρίασε σήμερα την 16η του μηνός Α

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ

Συνήλθε σήμερα η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No1 Συνήλθε σήμερα την 4η του μηνός Απριλίου του έτους 2024 σε Σώμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕΠ) του Σ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Συνεδρίασε σήμερα 20/03/2024 το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ και αποφάσισε να προχωρήσουμε σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 27/03/2024, ημέρα Τετάρτη στην Αθήνα, στα

bottom of page