top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Ενημέρωση για τα αναδρομικά του 11μηνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φορολογία «Αναδρομικών» 11μηνου

Για πάνω από 10 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, τσάκισαν τη ζωή μας με τις αντιλαϊκές και φορομπηχτικές πολιτικές που ακολούθησαν.

Το ίδιο δύσκολη είναι κατάσταση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί νέα ληστεία στους συνταξιούχους μέσα από το άδικο φορολογικό σύστημα, αφού θέλει να εισπράξει υπέρογκα ποσά από τις συντάξεις μας φορολογώντας, τα έτσι και αλλιώς κουτσουρεμένα, αναδρομικά του 11μηνου 2015 – 2016.

Τα αναδρομικά αυτά όπως όλοι γνωρίζουμε μας αποδοθήκαν άτοκα και με 5 χρόνια καθυστέρηση και μάλιστα μας παρακράτησε χωρίς να αποδώσει στην πλειοψηφία των συνταξιούχων τα χρήματα του 11μηνου για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Τώρα καλούμαστε να τα δηλώσουμε με τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι το τέλος του έτους στο εισόδημα του 2015 και 2016 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα μέρος των αναδρομικών (από 22% έως 55%) να μας τα πάρουν πίσω με την εφορία.

Για όλα αυτά εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη τακτική.

Η θέση μας είναι: Να αποδοθούν τα χρήματα του 11μηνου για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς νέες δικαστικές αποφάσεις. Και όσα ποσά προέρχονται από αναδρομικά να μην φορολογούνται.

Οι συνταξιούχοι να μη βιαστούν να κάνουν τις τροποποιητικές δηλώσεις, έχουμε περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους.

Να συσπειρωθούν στον ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ και να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική- πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 8 Οκτώβρη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων.

Αθήνα, 27/7/2021

Το Γραφείο Τύπου


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ανακοίνωσε τους υποψήφιους των εκλογών για τα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου. Αθήνα, 16/04/2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No2 Συνεδρίασε σήμερα την 16η του μηνός Α

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ

Συνήλθε σήμερα η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No1 Συνήλθε σήμερα την 4η του μηνός Απριλίου του έτους 2024 σε Σώμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕΠ) του Σ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Συνεδρίασε σήμερα 20/03/2024 το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ και αποφάσισε να προχωρήσουμε σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 27/03/2024, ημέρα Τετάρτη στην Αθήνα, στα

bottom of page