top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Εκδρομή στην Κύπρο

Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ προγραμμάτισε εκδρομή στην Κύπρο για τις 19-22 Μαΐου. Είναι τετραήμερη, (τρεις διανυκτερεύσεις) και το πρόγραμμα έχει ως εξής: 1η μέρα 19/05/17: Αναχώρηση το πρωί από το Ελ. Βενιζέλος, άφιξη στη Λάρνακα στις 11.45. Ξενάγηση στη Λευκωσία και στη συνέχεια μεταφορά στη Λεμεσό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 2η μέρα 20/05/17: Λεμεσός-Τρόοδος-Μονή Κύκκου-Λεμεσός. 3η μέρα 21/05/17: Λεμεσός-Πάφος-Λεμεσός. 4η μέρα 22/05/17: Λεμεσός-Δερύνεια-Παραλίμνη-Αγία Νάπα-Λάρνακα-Αθήνα. Η τιμή είναι 370 ευρώ ανά άτομο σε δίκλινο και 430 ευρώ σε μονόκλινο. Η τιμή περιλαμβάνει αεροπορικά εισητήρια, 1 αποσκευή 32 κιλών ανά άτομο, όλες τις μεταφορές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό, ξεναγήσεις με επίσημο τοπικό ξεναγό, φόρους αεροδρομίων 65 ευρώ, ασφάλιση αστικής επαγγελματικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνει φαγητά-ποτά, εισόδους Μουσείων και ότι δεν αναφέρεται. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να γίνει η κράτηση, απαραίτητη είναι προκαταβολή 100 ευρώ. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο  site του Συλλόγου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20/04/17 στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2105249317 & 2105232602.

                                    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 1η ημέρα 19/05/17 Αθήνα – Λάρνακα – Λευκωσία - Λεμεσός Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, πτήση ώρα 10.00 για Λάρνακα. Άφιξη στις 11.45. Αναχώρηση για εκδρομή στην «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, την Λευκωσία με επίσημο ξεναγό. Μια πόλη περιτριγυρισμένη από Βενετσιάνικα τείχη με την «εντός των τειχών» παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες , το κέντρο Λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή, φθάνουμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την Τουρκική εισβολή. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αποικιακού αγώνα. Χρόνος ελεύθερος στην γραφική «Λαϊκή Γειτονιά», μια συνοικία του 19ου αιώνα. Μεταφορά στην Λεμεσό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα 20/05/17 Λεμεσός – Τρόοδος – Μονή Κύκκου – Λεμεσός  Πρωινό, αναχώρηση για την εκδρομή μας στο Τρόοδος και στην Μονή Κύκκου, μια αξέχαστη εκδρομή στην καταπράσινη καρδιά του Νησιού. Θα περάσουμε μέσα από γραφικά χωριά και πευκοδάση και θα σταματήσουμε στο κέντρο της οροσειράς Τρόοδος, στην κεντρική πλατεία με υψόμετρο 1750μ για καφέ. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας για να φθάσουμε στο γνωστό Μοναστήρι του Κύκκου, το μεγαλύτερο, πλουσιότερο και πιο διάσημο του νησιού. Επίσης θα επισκεφθούμε τον τάφο του πρώτου Προέδρου της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ που βρίσκεται κοντά στο θρονί της Παναγίας. Επιστροφή στην Λεμεσό, διανυκτέρευση.

3η ημέρα 21/05/17 Λεμεσός – Πάφος - Λεμεσός Πρωινό, σήμερα θα διασχίσουμε τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου και θα φτάσουμε στον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Ο δρόμος μετά θα μας φέρει στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά του έρωτα Αφροδίτη. Φτάνουμε στην Πάφο, όπου θα περιηγηθούμε στην Έπαυλη του Διονύσου, με τα υπέροχα μωσαϊκά και τη στήλη του Αποστόλου Παύλου. Το μεσημέρι καταλήγουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου και σας προτείνουμε γεύμα προαιρετικά στις γραφικές ταβέρνες με τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες. Επιστροφή στην Λεμεσό . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 22/05/17 Λεμεσός – Δερύνεια – Παραλίμνη – Αγία Νάπα – Λάρνακα – Αθήνα Πρωινό, αναχώρηση για εκδρομή στην Δερύνεια – Παραλίμνη και στην Αγία Νάπα, μια από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές της Κύπρου. Περνώντας περιφερειακά από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φθάνουμε στο σημείο όπου μπορούμε να αγναντέψουμε την πόλη φάντασμα της Αμμοχώστου, η οποία παραμένει ακατοίκητη και εγκαταλελειμμένη από το 1974. Στην συνέχεια περνώντας από την κωμόπολη του Παραλιμνίου καταλήγουμε στην περιοχή της Αγίας Νάπας, όπου θα επισκεφτούμε το υπέροχο Βενετσιάνικο Μοναστήρι. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο γραφικό λιμανάκι. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Λάρνακας για να δούμε την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και να θαυμάσουμε την παραλία με τις Φοινικούδες. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση ώρα 18.15 της επιστροφής μας στην Αθήνα με άφιξη 20.05.

                                        Η Πολιτιστική Επιτροπή

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'24

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, παιδιών των εργαζομένων και συνταξιούχων της Επιχείρησης που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'23. Για να δείτε ή να κατεβάσετε την

Πρόγραμμα αγωνιστικών συγκεντρώσεων της ΣΕΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442 E-m

bottom of page