top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Δελτίο Τύπου για τον πόλεμο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ, εκφράζει την απόλυτη καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που εξελίσσεται σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο με θύμα τους λαούς και μετρά ήδη ανθρώπινες απώλειες, χιλιάδες ξεριζωμένους και πρόσφυγες, καταστροφές υποδομών.

Ο πόλεμος γίνεται για τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και κρατών, για το μοίρασμα και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων με θύματα τους λαούς της περιοχής.

Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ταχτούν με κάποιον από τους δυο ληστές, είτε το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είτε τη Ρωσία.

  • Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τον κίνδυνο η σύρραξη στην Ουκρανία να μετατραπεί σε γενικευμένο πόλεμο, ικανό να οδηγήσει την ανθρωπότητα στον όλεθρο.

  • Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, να εμπλέξει άμεσα την Χώρα μας στη σύγκρουση αυτή, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού και πιθανά εκστρατευτικού σώματος.

  • Καταγγέλλουμε το αίσχος και την υποκρισία των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της ΕΕ που για να ξεπλύνουν τα δικά τους εγκλήματα, φθάνουν στο σημείο να απαγορεύουν ακόμη και πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις των Ρώσων καλλιτεχνών και αθλητών που, αμέσως όπως πάντα και σε όλα, υιοθέτησε και η Ελληνική κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, οι ΕΒΕ, οι Αγρότες, οι συνταξιούχοι και η νεολαία μας πλήρωσαν και πληρώνουν βαρύ τίμημα για τις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες -4 δις ευρώ για το ΝΑΤΟ κάθε χρόνο και 2 δις ευρώ για την αγορά των RAFALE περικόπτοντας τα δώρα και την επικουρική μας για το 11μηνο 2015-2016, που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της Χώρας μας, αλλά εξυπηρετούν νατοϊκά συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και όλα τα λαϊκά στρώματα επιβαρύνονται, πέραν όλων των άλλων πληγμάτων που δέχεται το εισόδημά τους από τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές πολιτικές καθώς και την στρατηγική τους για την απελευθέρωση των αγορών, την πράσινη ανάπτυξη και την απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα τη μεγάλη ακρίβεια και τις άμεσες επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης, που αντανακλώνται από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα και στο ρεύμα.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να μπει τέρμα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, όπως άλλωστε όλοι οι λαοί, όλων των χωρών του κόσμου.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Αθήνα, 3/3/2022

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ανακοίνωσε τους υποψήφιους των εκλογών για τα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου. Αθήνα, 16/04/2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No2 Συνεδρίασε σήμερα την 16η του μηνός Α

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ

Συνήλθε σήμερα η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No1 Συνήλθε σήμερα την 4η του μηνός Απριλίου του έτους 2024 σε Σώμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕΠ) του Σ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Συνεδρίασε σήμερα 20/03/2024 το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ και αποφάσισε να προχωρήσουμε σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 27/03/2024, ημέρα Τετάρτη στην Αθήνα, στα

bottom of page