top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Έγινε ενημέρωση: 7 Μαρ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  • 8 Μάρτη 1857, μέρα ορόσημο των αγώνων του εργατικού και γυναικείου κινήματος για την κοινωνική ισοτιμία των δύο φύλων.

  • 8 Μάρτη 2019, γιορτάζουμε τα 162 χρόνια από τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν. Υόρκης, που απαιτούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή για ίση δουλειά με τους άντρες εργαζόμενους. Αλλά και τα 109 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη, ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ ενώνει τη φωνή του για άλλη μια χρονιά με όλους όσους πορεύονται στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για αξιοπρεπή ζωή, για σύγχρονα δικαιώματα και κατακτήσεις.

Σήμερα, ενώ η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και των δυο φύλων θεωρείται ατομική υπόθεση, εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας και του κράτους.

· Δεν συμβιβαζόμαστε με την εργασιακή ζούγκλα που ζούνε τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

· Δεν αποδεχόμαστε τα ψίχουλα που προεκλογικά υπόσχεται η κυβέρνηση με τα αναδρομικά των πετσοκομμένων συντάξεών μας.

· Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και μνημονιακών (αντιλαϊκών-αντεργατικών) νόμων και την επιστροφή όλων όσων μας έχουν κλέψει.

Οι υποκριτικές κορώνες περί «ισότητας των φύλων» που ακούγονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα από όλους αυτούς που στηρίζουν την ΕΕ και το εκμεταλλευτικό κοινωνικό – οικονομικό σύστημα που ζούμε, δεν πρέπει να έχουν απήχηση στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, στις αγωνίστριες της ζωής.

Είναι η ΕΕ και οι κυβερνήσεις στη χώρα μας που υποκλίνονται στις κατευθύνσεις της, αυτοί που κατήργησαν όσες θετικές ρυθμίσεις υπήρχαν υπέρ των γυναικών.

Είναι όλοι αυτοί που στο όνομα της «ισότητας» κατήργησαν δικαιώματα και κατακτήσεις και των δυο φύλων.

Το κυνήγι του μέγιστου κέρδους σε μια ανισότιμη εκμεταλλευτική κοινωνία φέρνει πολέμους, καταπίεση και φτώχεια για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και ιδιαίτερα για τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας.

Σήμερα η ανάπτυξη της παραγωγικότητας, της τεχνολογίας και της επιστήμης δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλες και όλους.

Δεν επιτρέπεται συνεπώς να μειώνουμε τις απαιτήσεις μας και να προσπαθούμε να ζήσουμε με τα ελάχιστα. Δεν μας αξίζει τέτοια επιλογή, γιατί σ’ όλη μας τη ζωή αγωνιζόμασταν να τα βγάλουμε πέρα εκπληρώνοντας με συνέπεια τις υποχρεώσεις μας στη δουλειά, στην οικογένεια, στα παιδιά μας. Αξίζουμε σ’ αυτή την ηλικία να μη ζούμε ως επαίτες. Η αξιοπρέπεια μας καθοδηγεί να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σ’ όσους προσπαθούν να την μειώσουν.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη είναι η ενίσχυση με τη συμμετοχή μας στο ταξικά προσανατολισμένο εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, αλλά και στο αγωνιστικό γυναικείο κίνημα.

Αγωνιζόμαστε για μια ζωή με κοινωνική ισοτιμία των δυο φύλων και χειραφέτηση των σχέσεών τους από οποιαδήποτε καταπίεση και οικονομική εξάρτηση.


Παλεύουμε για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα


Το Δ.Σ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'24

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, παιδιών των εργαζομένων και συνταξιούχων της Επιχείρησης που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'23. Για να δείτε ή να κατεβάσετε την

Πρόγραμμα αγωνιστικών συγκεντρώσεων της ΣΕΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442 E-m

bottom of page