top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Αναδρομικά για τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ν.Δ ως αντιπολίτευση διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει το ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά στην ουσία τον θωράκισε, αλλάζοντας ωστόσο κάποιες διατάξεις, όπως αυτή με τη διεύρυνση των συντελεστών αναπλήρωσης.

Συνεχίζει να διαχωρίζει τους συνταξιούχους σε παλιούς και νέους (πριν και μετά το ν. 4387/16) και διατηρεί την περίφημη «προσωπική διαφορά» η οποία λειτουργεί ως «πηγή» για τη σταδιακή μείωση στις συντάξεις.

Όσον αφορά στον επανυπολογισμό και τα αναδρομικά που περιμένουμε:

1. Για τους συνταξιούχους πριν το ν. 4387/16, εφόσον έχουν θετική προσωπική διαφορά (στην συντριπτική τους πλειοψηφία), οποιαδήποτε αύξηση προκύψει θα συμψηφιστεί με την «προσωπική διαφορά». Αν η αύξηση υπερκαλύπτει την «προσωπική διαφορά», τότε θα πάρουν τη διαφορά. Επίσης όσοι συνάδελφοι έχουν αρνητική «προσωπική διαφορά» θα πάρουν τη διαφορά που θα προκύψει. Τέλος όσοι συνάδελφοι ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες και περιμένουν να δουν αυξήσεις, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι (και αν) και πάντως θα δοθούν σε πέντε ετήσιες δόσεις έως το 2024.

2. Οι συνταξιούχοι μετά το ν. 4387/16 που δεν έχουν «προσωπική διαφορά» θα δουν την αύξηση εφάπαξ στη σύνταξη του Μαΐου ή του Ιουνίου.

Εκείνο, πάντως, που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι όταν πρόκειται να μας αφαιρέσουν συντάξεις, αυτό γίνεται αμέσως, όταν όμως προκύπτει κάποια θετική διαφορά αυτή αποδίδεται, αν αποδοθεί, κουτσουρεμένη και άτοκη ενώ θα φορολογηθεί με 20-30%, ή θα αποδοθεί με μεγάλη καθυστέρηση και σε βάθος πενταετίας.

Ακόμα όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να εμφανίζει ως θετικά κάποια μέτρα, όπως τους διευρυμένους συντελεστές αναπλήρωσης ή την προκαταβολή σύνταξης, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια ότι συνεχίζει την αντιασφαλιστική πολιτική, διατηρεί όλες τις μειώσεις και οδηγεί σε νέες μέσω…. «αυξήσεων».

Αθήνα, 24/3/2021


Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ανακοίνωσε τους υποψήφιους των εκλογών για τα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου. Αθήνα, 16/04/2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No2 Συνεδρίασε σήμερα την 16η του μηνός Α

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ

Συνήλθε σήμερα η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No1 Συνήλθε σήμερα την 4η του μηνός Απριλίου του έτους 2024 σε Σώμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕΠ) του Σ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Συνεδρίασε σήμερα 20/03/2024 το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ και αποφάσισε να προχωρήσουμε σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 27/03/2024, ημέρα Τετάρτη στην Αθήνα, στα

bottom of page