top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

8ήμερη εκδρομή της Τ.Ε Θεσ/νικης

Έγινε ενημέρωση: 4 Ιουν 2019

Η Τ.Ε θεσ/νικης του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ διοργανώνει 8ήμερη εκδρομή στη Σικελία, από τις 25/6/2019 έως 2/7/2019. Για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής διαβάστε παρακάτω.


Γύρος Σικελίας, Ελληνόφωνα Χωριά, 8 ημέρες


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1η ημέρα: 25/6/19 Συγκέντρωση στα δικαστήρια και αναχώρηση για Ιωάννινα, στο χωριό Ελληνικό θα δούμε το μουσείο Θ. Παπαγιάννης και την μονή Τσούκας. Στη συνέχεια, γεύμα εξ ιδίων. Μετά το γεύμα θα πάμε στο μνημείο στους Λιγγιάδες, ελεύθερος χρόνος για καφέ, επιβίβαση στο λεωφορείο για τα Ιωάννινα ελεύθερος χρόνος.

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: 26/6/19 ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΜΑΤΕΡΑ – ΡΗΓΙΟ (485 χλμ.)

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι. Στάση στο Άλμπερομπέλο. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Ματέρα. Τελευταίος μας σταθμός το Ρήγιο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: 27/6/19 ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΙΝΑ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ (545 χλμ.)

Πρωινό και επίσκεψη στο μουσείο «Magna Graecia» όπου φυλάσσονται τα μπρούτζινα αγάλματα που κατασκεύασε ο γλύπτης Φειδίας. Στην συνέχεια αναχώρηση με το πλοίο και πέρασμα από τα στενά της Μεσίνας. Εκεί θα θαυμάσουμε τον πύργο με το καμπαναριό και το αστρονομικό ρολόι και το καθεδρικό ναό. Αναχωρούμε για την Κεφαλού, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Πιάτσα Ντουόμο και το ναό του Ρογήρου. Στην συνέχεια στο Παλέρμο, θα γνωρίσουμε την πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης και το Παλάτσο Ρεάλε.

4η ημέρα: 28/6/19 ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΑΚΡΑΓΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ (295 χλμ.)

Μετά το πρωινό πρώτος μας σταθμός το Μονρεάλε όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό με τα ψηφιδωτά και το μοναστήρι των Φραγκισκανών. Αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Στην κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε το ναό της Ομόνοιας, την Ελληνορωμαϊκή συνοικία, το ναό του Ολυμπίου Διός με το άγαλμα του Άτλαντα, τους ναούς της Ήρας, της Δήμητρας, του Ηφαίστου, του Ασκληπιού και των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Συνεχίζουμε για την Κατάνια. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

5η ημέρα: 29/6/19 ΚΑΤΑΝΙΑ (Συρακούσες – Αίτνα – Ταορμίνα) (225 χλμ. χ 2)

Πρωινό και αναχώρηση για την Συρακούσα, θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ορατόριο του Διόνυσου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το νησάκι της Ορτυγίας όπου βρίσκονται ο ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και το κάστρο του Μανιάκη. Συνεχίζουμε κατόπιν για το Ηφαίστειο της Αίτνας. Στο «Ταυρομένιο» θα θαυμάσουμε τους γραφικούς δρόμους με τα μεσαιωνικά κτίρια και θα επισκεφθούμε το Ελληνικό θέατρο.

6η ημέρα: 30/6/19 ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ (565 χλμ.)

Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα, ο Τάραντας. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο, είναι ο καθεδρικός ναός και το κάστρο του Αγίου Αγγέλου. Συνεχίζουμε με το Λέτσε. Εκεί θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και τον κίονα του Αγίου Ορατίου ύψους 29 μέτρων που κάποτε σηματοδοτούσε το τέλος της Αππίας Οδού. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

7η ημέρα: 1/7/19 ΛΕΤΣΕ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ- ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΜΠΑΡΙ (185 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Στάση θα κάνουμε στο Κοριλιάνοντ Οτράντο, θα θαυμάσουμε το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του. Επόμενη στάση στην Στερνατία, ένα χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα». Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Με αυτές τις εικόνες αναχωρούμε για Μπάρι από που θα πάρουμε το καράβι της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: 2/7/19 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Άφιξη στα Ιωάννινα για πρωινό. Μπορούμε να δούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρέλη και το Σπήλαιο, γεύμα εξ ιδίων και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.


Τιμές και Χρεώσεις

Ενήλικες 500 €

Παιδί 2-12 ετών 424 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου 124 €

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*

Διατροφή

Ημιδιατροφή (05 πρωινά και 05 δείπνα)


Περιλαμβάνονται στις τιμές

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Ηγουμενίτσα - Μπάρι - Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)

Διατροφή (Πρωινό σε μπουφέ και 03 πιάτα σερβιριζόμενο δείπνο)

Συνοδός του γραφείου. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το πέρασμα του πούλμαν και των επιβατών Ιταλία-Σικελία-Ιταλία Τοπικός ξεναγός στον Ακράγαντα και στις Συρακούσες.


Δεν περιλαμβάνονται στις τιμές

Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια και αρχαιολογικούς χώρους. Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η:

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Μαΐου με προκαταβολή 50% και το υπόλοιπο ποσό έως

10 /6/ 19, στα Γραφεία του Συλλόγου και στο τηλέφωνο 2310556555.

Ακυρώσεις: 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής η ακύρωση θα είναι χωρίς κόστος.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην 8ήμερη εκδρομή «Γύρος Σικελίας, Ελληνόφωνα χωριά» που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Όσοι θα συμμετάσχουν, θα μεταφερθούν από την Αθήνα στην Πάτρα με MINI BUS και από εκεί με πλοίο στην Ηγουμενίτσα όπου θα συναντηθούν με τους Θεσσαλονικείς

Η μεταφορά συμπεριλαμβάνεται στην τιμή που αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 20 Ιουνίου στο τηλέφωνο 2310556555.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ανακοίνωσε τους υποψήφιους των εκλογών για τα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου. Αθήνα, 16/04/2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No2 Συνεδρίασε σήμερα την 16η του μηνός Α

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ

Συνήλθε σήμερα η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No1 Συνήλθε σήμερα την 4η του μηνός Απριλίου του έτους 2024 σε Σώμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕΠ) του Σ

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Συνεδρίασε σήμερα 20/03/2024 το ΔΣ του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ και αποφάσισε να προχωρήσουμε σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 27/03/2024, ημέρα Τετάρτη στην Αθήνα, στα

bottom of page