top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

8 Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ τιμά την 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Κρατάμε ζωντανό και επίκαιρο το μήνυμα της ισοτιμίας της γυναίκας και αναδεικνύουμε τις αιτίες που το δημιούργησε.

·     Αντιπαλεύουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στο όνομα της ισότητας και της «συμφιλίωσης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων» μεγαλώνει την ανισοτιμία της γυναίκας με νέες μορφές εκμετάλλευσης. Σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ σπέρνει τον πόλεμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σκορπώντας τον θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι ευρωπαϊκοί όμιλοι.

·     Απορρίπτουμε τον «ατομικό δικαιωματισμό» που ισοπεδώνει τα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών. Αποκόπτει το ατομικό δικαίωμα από το κοινωνικό του περιεχόμενο, από την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα, δηλαδή από την κοινωνία της εκμετάλλευσης και των κοινωνικών διακρίσεων.

·     Αντιπαλεύουμε μια από τις πιο ακραίες μορφές εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος, την εμπορική παρένθετη μητρότητα.

·     Υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας για δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία και όχι με βάση την τσέπη των γονιών τους.

·     Δυναμώνουμε το ταξικό εργατικό κίνημα και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, διεκδικώντας όλα όσα μας εξασφαλίζουν την ισοτιμία των δύο φύλων.

·     Απαιτούμε σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία.


Να πιστέψουμε ότι αξίζουμε μια καλύτερη ζωή σύμφωνα με όσα έχουμε προσφέρει.

Έτσι τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Το Γραφείο Τύπου


Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ανακοίνωσε τους υποψήφιους των εκλογών για τα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου. Αθήνα, 16/04/2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No2 Συνεδρίασε σήμερα την 16η του μηνός Α

bottom of page