top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

1η ΜΑΗ, μέρα τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά και την εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886, μια από τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης.

Τιμάμε την πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τη μεγάλη απεργία και διαδήλωση των καπνεργατών, που πνίγηκε στο αίμα.

Τιμάμε την πρωτομαγιά του 1944 όταν οι ναζί κατακτητές εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Παλεύουμε για το δικαίωμα να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με δικαιώματα κόντρα στις αποφάσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ που καταργεί και κατακτήσεις των εργαζομένων προς όφελος του του μεγάλου κεφαλαίου.

Εναντιωνόμαστε στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία που είναι σε εξέλιξη και στη γενίκευσή τους.

Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία.

Την Τετάρτη 1η Μάη 2024 θα τιμηθεί αγωνιστικά από όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Σύνταγμα στις 10.30 πμ και στις άλλες πόλεις της χώρας μας.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που χαρακτήρισε τη φετινή πρωτομαγιά ως αργία και τη μετέφερε στις 7 Μάη «προκειμένου να μη διαταραχθεί η οικονομική δραστηριότητα της αγοράς σε μια περίοδο σημαντική για το εμπόριο και τους καταναλωτές».

Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ταξικού αγωνιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα, δίπλα στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Να ενώσουμε τη φωνή μας μ’ όλους όσους βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι με μας.

Διεκδικούμε:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις

  • Άμεση καταβολή των δώρων και των αναδρομικών σ’ όλους τους συνταξιούχους χωρίς δικαστήρια

  • Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σ’ όλους τους συνταξιούχους

  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και να γίνεται στόχος. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα, να σταματήσει τώρα η αποστολή πολεμικού υλικού και η χρήση στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων

Όλες και όλοι μαζικά και αγωνιστικά συμμετέχουμε

την Τετάρτη 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 πμ. Προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στην Ομόνοια. Αντίστοιχα συμμετέχουμε σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.

Αθήνα, 29/04/2024


Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Πρόγραμμα εκλογών 2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αθήνα, 23/4/2024 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 3 1.   Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα ψηφοφορίας της ανάδειξης των Οργάνων του Συλλόγου. Για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων δημιουργούνται

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ

Η Κ.ΕΦ.ΕΠ του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ ανακοίνωσε τους υποψήφιους των εκλογών για τα Κεντρικά Όργανα του Συλλόγου. Αθήνα, 16/04/2024 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No2 Συνεδρίασε σήμερα την 16η του μηνός Α

bottom of page