top of page
Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Το μήνυμα των Ευρωεκλογών

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ

 

Οι ευρωεκλογές έγιναν και το μήνυμά τους είχε αποδέκτες.

Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός, είπαν με πολλούς τρόπους ότι δεν πάει άλλο!

Η κυβέρνηση διαστρέβλωσε το μήνυμα και από την επόμενη επιτάχυνε την αντεργατική – αντιλαϊκή της πολιτική.

Η τροπολογία έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και απολύει τους εργαζόμενους, η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας σε συνδυασμό με την εφαρμογή της  ψηφιακής κάρτας που συμβάλουν στην κατάργηση του 8ωρου και σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, με σκοπό να μεγαλώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, το μίνι ασφαλιστικό κλπ, όλα δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ, η ΣΕΑ συνταξιούχων, για άλλη μια φορά είπαν μαζικά και δυναμικά «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!», στη μεγάλη Παναττική συγκέντρωση, στις 2/7 στο Υπουργείο Εργασίας και ξαναέστειλαν το μήνυμα:

· Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις περικοπές στις συντάξεις, στα Δώρα, στις Κοινωνικές παροχές

·  Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της  υγείας, τη δραματική έλλειψη σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ

·  Δεν θα ανεχθούμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση από τους δικαιούχους της μιας Εθνικής σύνταξης, τη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης

Με το επιχείρημα ότι η νέα υπουργός δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για τα θέματα των συνταξιούχων, την αντιπροσωπεία της ΣΕΑ τη δέχθηκε ο Γεν. Γραμματέας του υπουργείου και δεσμεύτηκε ότι αφού ενημερωθεί η υπουργός θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.

Συνάδελφοι,

Οι συνταξιούχοι δεν θα κάνουμε πίσω! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο «ιερό πεζοδρόμιο» μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Μπροστά μας είναι η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης όπου εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους και προετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση τον Οκτώβριο για την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων.

Να είμαστε σε ετοιμότητα, γιατί τα δύσκολα για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι μπροστά και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, μόνο μαζικά-αγωνιστικά μπορούμε να κερδίσουμε και να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Αθήνα, 2/7/2024

Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page