top of page
Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


1η ΜΑΗ 2019


Συναδέλφισσες-οι,


Μπροστά στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ σας καλεί να δώσουμε όλες και όλοι το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Σας καλούμε να τιμήσουμε τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936 και όλων των μετέπειτα ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας μας και παγκόσμια.

Η θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες. Είναι το σταθερό ορόσημο για όλους μας και σήμερα που διεκδικούμε, μετά από 133 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Σικάγου, τα αυτονόητα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Απαντάμε αποφασιστικά με την όλο και πιο ενεργή συμμετοχή μας στους αγώνες του συνταξιουχικού και του εργατικού-λαϊκού κινήματος που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Απομονώνουμε τις δυνάμεις που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια πολέμους και προσφυγιά. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική «του μικρότερου κακού» απαιτούμε όλα όσα μας ανήκουν.

Σήμερα, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό συνεχή εποπτεία και με μνημονιακούς και αντιλαϊκούς νόμους σε πλήρη ισχύ.

Βαδίζοντας προς τις Δημοτικές-Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές οξύνονται οι ψεύτικες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των κομμάτων που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους και συνταξιούχους μένουν στην άκρη. Ας σκεφτούμε και ας στηρίξουμε τις δυνάμεις που βρέθηκαν δίπλα μας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με τη συμβολή και του συνταξιουχικού κινήματος, στοχεύοντας στην ανασύνταξη του κινήματος απέκρουσε τις προσπάθειες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για να νομιμοποιήσει τις νοθείες και τη συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντικών στελεχών στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε ώστε να απαλλαγεί η εργατική τάξη από την παρέμβαση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Μονόδρομος για μας είναι η ενίσχυση της ταξικής μας ενότητας και η εργατική αλληλεγγύη ενάντια στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία.


Συμμετέχουμε μαζικά όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 10.30 π.μ στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις που έχει προγραμματιστεί από το ΠΑΜΕ.


Προσυγκέντρωση στις 10.00 π.μ στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page