• ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Δελτίο Τύπου για την υγεία

Αθήνα, 6-4-2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΑ.Σ.Α.Σ/ΔΕΗ) μέσα από τη ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων), το ΠΑΜΕ αλλά και αυτοτελώς, σταθερά βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και διεκδικούμε λύσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στους συνταξιούχους, όπως το μεγάλο ζήτημα της Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Γνωρίζουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, που στη στρατηγική τους έχουν την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Σήμερα, περίοδο παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών (κλείσιμο νοσοκομείων, υποστελέχωση, έλλειψη ΜΕΘ, ΠΦΥ, κλπ) διογκώνουν τα προβλήματα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τη ζωή μας.

Οι συνταξιούχοι, παρότι η ηλικία μας δεν μας επιτρέπει να είμαστε στο δρόμο, (ομάδα υψηλού κινδύνου), δεν μένουμε σιωπηλοί. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) για την Παγκόσμια Μέρα Υγείας, με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού» και διεκδικούμε:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

· Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

· Να ανοίξουν όλες οι ανενεργές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας σε 24ωρη λειτουργία.


Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Βράβευση των Μαθητών και των Φοιτητών παιδιών εργαζομένων και Συνταξιούχων που διακρίθηκαν στις σπουδές κατά το Σχολικό έτος 2021-2022 Την εγκύκλιο και τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα κατεβάσετε από

Αθήνα 17/10/2022 Δελτίο τύπου της ΣΕΑ Για την συνάντηση συνταξιουχικών οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε