• ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Αυταρχισμός και καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας, αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και πανεπιστημίων, ανοιγοκλείνει τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ψηφίζει νόμους που απαξιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, βάζουν ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, ενισχύουν την καταστολή.

Στο όνομα της ασφάλειας φέρνει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Δεν πέρασαν λοιπόν παρά 10 μέρες περίπου από την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Παιδείας και έβαλε τη «δημοκρατία», μέσω ΜΑΤ, στα Πανεπιστήμια κάνοντας πράξη το «Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος»!

Στην απαίτηση των φοιτητών να ανοίξουν οι σχολές, για τις σπουδές, την έρευνα, για όλα όσα είναι αναγκαία για την αυριανή γενιά επιστημόνων, η κυβέρνηση απάντησε με αυθαιρεσία και καταστολή, συλλήψεις φοιτητών και δικαστήρια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ.

Καταδικάζουμε το όργιο της τρομοκρατίας και της καταστολής στις κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ στις 22 Φλεβάρη.

Τα ΜΑΤ δεν έχουν κανένα λόγο στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, που αγωνίζονται.

Να καταργηθεί ο νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση.

Ο κοινός αγώνας μαθητών-φοιτητών εκπαιδευτικών και γονιών θα καταργήσει τους νόμους και τον αυταρχισμό.

Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ενημέρωση για τα αναδρομικά του 11μηνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φορολογία «Αναδρομικών» 11μηνου Για πάνω από 10 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, τσάκισαν τη ζωή μας με τις αντιλαϊκές και φορομπηχτικές πολιτικές που ακολούθησαν. Το ίδιο δύσκολη είναι κατάσ

Αναδρομικά από τα ειδικά επιδόματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τη συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή ΑΝΠΟ Αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ, μετά τη συνάντηση στις 5/7 με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για τα αναδρομικά από τα ειδικά επιδ