top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Έγγραφο της ΣΕΑ προς τα Σωματεία τηςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ– ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-MAIL osika@otenet.gr

ΑΘΗΝΑ 4.4.2020


ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΕΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ, ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις της ΣΕΑ, που εδώ και χρόνια σταθερά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της υγεία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. χαιρετίζουμε και με χαρά δεχόμαστε την πρόκληση της ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών) για κοινή δράση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. έχουμε γνώση τα ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο, είναι το αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που έχουμε βιώσει, που την περίοδο της θανατηφόρας πανδημίας γίνονται ατομική βόμβα για την ζωή μας.

Από την μεριά μας όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα που πήραν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι γι΄ αυτό το σκοπό.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην συντονιστική επιτροπή αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων, με όλους σχεδόν τους υπουργούς υγείας αλλά και τους πρωθυπουργούς τους θέσαμε τα αιτήματα του συνταξιουχικού κόσμου για την λύση τους.

Όμως τα αιτήματά μας αυτά από τις κυβερνήσεις έμπαιναν πάντα στην λογική του κόστους και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος, ως γιατρικό και προοπτική.

Από πολλούς που σήμερα παρουσιάζονται ως ευαίσθητοι χειροκροτητές και ανθρωπιστές, οι αγώνες των συνταξιούχων του εργατικό κινήματος και των υγειονομικών για δωρεάν δημόσια υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λοιδορούνταν.

Σήμερα την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας που χτυπάει και την χώρα μας και η κατάσταση γίνεται φοβερά επικίνδυνη, φαίνονται καθαρά τα αποτελέσματα των πολιτικών της εμπορευματοποίησης της υγείας όλων των κυβερνήσεων.

Έκλεισαν εκατοντάδες δομές, νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, ιατρεία, εξεταστήρια των ασφαλιστικών ταμείων, θεραπευτήρια κ.α. άφησαν τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα την στιγμή που χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.

Όσα αυτά τα χρόνια προβλέψαμε διεκδικήσαμε τώρα ξεσπούν με δραματικό και επικίνδυνο τρόπο σε βάρος των συνταξιούχων, εργαζομένων, του λαού.

Ο δημόσιος τομέας της υγείας αδυνατεί και βρίσκετε μακριά στο να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και ο ιδιωτικός τομέας υπάρχει για να κερδοσκοπεί.

Αυτή την ώρα που ως ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν μπορούμε να είμαστε στον δρόμο και μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προστατευθούμε και να προστατέψουμε τα παιδιά μας, η καρδία μας και η συνείδησή μας είναι και παραμένει εκεί στο δρόμο του αγώνα πιστοί στο καθήκον μας.

Όπως συνηθίζουμε να λέμε είμαστε παντός καιρού, δυστυχώς δεν είμαστε άτρωτοι στην πανδημία.

Όμως αυτές τις κρίσιμες στιγμές από τους κλειστούς χώρους που ζούμε ενώνουμε την φωνή μας με την δική σας και δίνουμε την μάχη μαζί σας με τα κοινά αιτήματα.

Στις 7 του Απρίλη ημέρα δράσης για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας δεν μένουμε αδρανείς, όσα από τα σωματεία μας έχουν και αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, στέλνουν τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματα τους για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας όπως αυτά εκφράζονται στις περιοχές τους σε όλους τους κυβερνητικούς, περιφερειακούς, τοπικούς αρμόδιους και όλοι μαζί απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε:

· Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.

· Να ανοίξουν όλες δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργέ δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.

· Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

· Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους και να γίνονται εκεί οι απαραίτητες εξετάσεις το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.

· Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσους την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις προαπαιτούμενα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.

Στους συνταξιούχους που δεν έχουν αποδοθεί οι συντάξεις τους, και σε εκείνους που για χρόνια λαμβάνουν προσωρινές, από τα αναδρομικά που δικαιούνται να τους δοθεί άμεσα ένα ποσό το οποίο θα παρακρατηθεί με την οριστική καταβολή της σύνταξής τους.

Όλοι οι συνταξιούχοι που όλα αυτά τα χρόνια είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις τους είναι κοντά στα προνοιακά βοηθήματα.

Είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης αλλά και του Πάσχα, να τους καταβληθεί το πληρωμένο από αυτούς, δώρο τους.


ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'24

Βράβευση μαθητών και φοιτητών, παιδιών των εργαζομένων και συνταξιούχων της Επιχείρησης που διακρίθηκαν στις σπουδές τους κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2023-'23. Για να δείτε ή να κατεβάσετε την

Comentários


bottom of page