• ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Νεώτερα για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Σε συνέχεια του υπομνήματος που είχαμε αποστείλει στον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με τον Κοινωνικό Τουρισμό, σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις πάνω στο υπόμνημά μας:


Ύστερα από 9 χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα Κοινωνικού και Θεραπευτικού Τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς επαφές της ΣΕΑ με το Υπουργείο Εργασίας και Τουρισμού να βρουν ικανοποίηση ορισμένα από τα αιτήματα μας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας και την συνάντηση που ακολούθησε στις 2 Ιούλη 2020 με το Υπουργείο Τουρισμού, ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε με τη δυναμική συμμετοχή μελών του.

Στη συνάντηση αυτή οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, (εκτός ΟΓΑ που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα), απαίτησαν Κοινωνικό Τουρισμό μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020. Οι αιτήσεις λήγουν στις 5 Ιούλη, αλλά θα δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όσοι συνταξιούχοι το επιθυμούν να κάνουν αίτηση και εφόσον έχουν κάνει φορολογική δήλωση του 2018 και το ατομικό τους εισόδημα είναι μέχρι 16.000 ευρώ και το οικογενειακό 28.000 ευρώ.

Στη κατάθεση του συνόλου των αιτημάτων μας για Κοινωνικό και Θεραπευτικό Τουρισμό μας απάντησαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ για την καλύτερη επίλυση τους.

Εάν καλυφθεί από τους αιτούντες το ποσό που εγκρίθηκε τότε θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων υποβάλλονται προς το Υπουργείο Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.tourism4all.gr)

Όποιοι επιλεγούν θα λάβουν διατακτική ταξιδιού (e–voucher) το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή των συνταξιούχων 50% ή 40% σε άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.

Οι συνταξιούχοι μέσα από τους αγώνες τους θα διεκδικήσουν για όλους όλα όσα τους ανήκουν.

Αθήνα 3/7/2020

Το Γραφείο ΤύπουΠρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Εφαρμογή των μέτρων λόγω κορωνοϊού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, ο Σύλλογος αναστέλλει τις δραστηριότητές του και τα Γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την άρση των

Δελτίο Τύπου για τα αναδρομικά

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ / ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η Ένσταση/Αίτηση Θεραπείας αφορά τα αναδρομικά του 11μήνου για τις κύριες συντάξεις και μόνο για τους νόμους 4051 και

ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ
210-5249317, 210-5232602 | Αριστοτέλους 11-15

 

Copyright © 2019 pasas-deh.gr