• ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΤΑΥΤΕΚΩ

Ενημερώθηκε: Ιαν 14

Μεγάλη αναστάτωση και αρνητικές επιπτώσεις στους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών) είχε η ξαφνική απόφαση του Διοικητή e-ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη Χ. να μεταφέρει τις αρμοδιότητες που αφορούν στην Ασφάλιση, το Μητρώο και τις Παροχές, στους κατά τόπο διαμονής καταστήματα του ΕΦΚΑ.

Ο Σύλλογός μας, άμεσα κινητοποιήθηκε και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία συνταξιούχων ΙΚΑ, απέστειλε υπόμνημα στον κ. Διοικητή, εκδίδοντας παράλληλα το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πρόσχημα την ανάγκη για «εύρυθμη λειτουργία» του e-ΕΦΚΑ και με το επιχείρημα ότι δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Ασφάλισης και Παροχών Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, που αφορούν το Τμήμα Ασφάλισης, Μητρώου και Παροχών σε Χρήμα από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον e-ΕΦΚΑ.

Τι σημαίνει αυτό για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και συνολικά τους ασφαλισμένους των πρώην ΔΕΚΟ; Πολλά έμμεσα ασφαλισμένα μέλη (σύζυγοι) φαίνονται στο σύστημα ως ανασφάλιστα, τα παιδιά μας ενώ κατέθεσαν βεβαιώσεις σπουδών επίσης φαίνονται ανασφάλιστα, τα Επιδόματα Απολύτου Αναπηρίας δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, τα Έξοδα Κηδείας και άλλες παροχές σε Χρήμα (γυαλιά, οξυγόνο, αναπηρικά καροτσάκια κλπ.) καθυστερούν να αποδοθούν στους δικαιούχους.

Πολλά από αυτά τα προβλήματα προέκυψαν από τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον e-ΕΦΚΑ και δεν μπορούν να επιλυθούν γιατί οι κατά τόπο κατοικίας υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ, στις οποίες πρέπει να απευθυνόμαστε πλέον, δηλώνουν άγνοια για την απόφαση.

Η απόφαση του Διοικητή πάρθηκε χωρίς τα αντίστοιχα μέτρα στελέχωσης, οργάνωσης και ενημέρωσης των υπηρεσιών με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα ζωτικής σημασίας.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ μέσα από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ έκανε παρέμβαση στο ΔΣ του e- ΕΦΚΑ και με Υπόμνημα ζήτησε την παρέμβαση του Διοικητή για να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Ο Σύλλογος παρακολουθεί το ζήτημα και θα παρέμβει όπου χρειαστεί για να επιλυθεί άμεσα.


ΥΠΟΜΝΗΜΑΠρος: τον Διοικητή του ΕΦΚΑ

κ. Χ. Χάλαρη


Θέμα : Μεταφορά αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλισης και παροχών Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας.

Σχετ. : Αρ. Απόφασης 308639/1-12-2020 (ΦΕΚ 5286 Τεύχος Β’)κ. Διοικητά

Με την συγκεκριμένη απόφαση σας για τους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ και ιδιαίτερα τους έμμεσα ασφαλισμένους για ζητήματα :

α). Ασφάλισης β). Παροχές και γ). Μητρώο

Έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα τόσο με την ασφάλιση τους, όσο και με τις άλλες αρμοδιότητες, όπως Παροχές και Μητρώο. Με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός έμμεσα ασφαλισμένων (σύζυγοι και τέκνα), φαίνεται ότι δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα, επίσης καθυστερεί η απόδοση παροχών καθώς για τον Ιανουάριο δεν καταβλήθηκε το εξωιδρυματικό επίδομα και τα Τοπικά ΕΦΚΑ που απευθύνονται οι ασφαλισμένοι να δηλώνουν αναρμόδιοι, με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα ζωτικής σημασίας για τους ασφαλισμένους

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας.

Αθήνα 11/1/2021

Μετά Τιμής

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ενημέρωση για τα αναδρομικά του 11μηνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φορολογία «Αναδρομικών» 11μηνου Για πάνω από 10 χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις, τσάκισαν τη ζωή μας με τις αντιλαϊκές και φορομπηχτικές πολιτικές που ακολούθησαν. Το ίδιο δύσκολη είναι κατάσ

Αναδρομικά από τα ειδικά επιδόματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τη συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή ΑΝΠΟ Αντιπροσωπεία του ΠΑ.Σ.Α.Σ./ΔΕΗ, μετά τη συνάντηση στις 5/7 με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για τα αναδρομικά από τα ειδικά επιδ