top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαχόμενους γιατρούς και υγειονομικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μια ακόμα προκλητική κίνηση, εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική της στην διαχείριση της κατάστασης: κάλεσε σε απολογία την πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε Αφροδίτη Ρέτζιου, ώστε να δώσει εξηγήσεις για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις»!!!!

Δεν πρόκειται βέβαια για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Η κλήση προς την πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε αποτελεί συνέχεια της εισαγγελικής δίωξης προς την πρόεδρο της ΕΝΙΘ, των πειθαρχικών διώξεων εκπροσώπων υγειονομικών σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, της εκδικητικής μετακίνησης και μεθοδευόμενης απόλυσης του προέδρου του σωματείου του "Άγιος Σάββας", της πειθαρχικής δίωξης της διευθύντριας της Παθολογικής στο Ρέθυμνο, της κλήσης σε απολογία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κλπ.

Βλέπετε, τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στους υγειονομικούς στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, ακριβώς επειδή οι ήρωες υγειονομικοί αναδεικνύουν την «γύμνια» του συστήματος Υγείας και τις ευθύνες της κυβέρνησης!

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία αντί να πάρει μέτρα θωράκισης του Δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως διεκδικούν με πολύμορφους αγώνες οι γιατροί, οι νοσηλευτές και εργατικά σωματεία, βγάζει το «βούρδουλα» για να τρομοκρατήσει, ώστε να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες.

Η κλήση σε απολογία είναι ενταγμένη μέσα στους γενικότερους σχεδιασμούς φίμωσης του κινήματος.

Για να υπερασπιστεί η κυβέρνηση την βάρβαρη πολιτική της, που θυσιάζει τη ζωή και την υγειά του λαού για τα κέρδη των λίγων, βάζει σε λειτουργία έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται. Γι’ αυτό νομοθετεί νυχθημερόν, (πχ περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας και παρεμβάσεις των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στη λειτουργία και το περιεχόμενο της δράσης των σωματείων), γι’ αυτό παίρνει μέτρα ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, απαγορεύει διαδηλώσεις, επιδιώκει την φίμωση και τον εκφοβισμό κάθε διεκδικητικής φωνής.

Καλεί σε απολογία αγωνιστές γιατρούς ενώ την ίδια ώρα αφήνει την μεγαλοεργοδοσία στους χώρους δουλειάς να κάνει κουρελόχαρτο τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, δεν παίρνει κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, περιορίζει στο ελάχιστο τις θεραπευτικές και διαγνωστικές παροχές προς τους λοιπούς (όχι covid) ασθενείς!

Ο αυταρχισμός και η καταστολή τους, που είναι δεμένα με τη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των αγώνων τους, δεν θα περάσουν.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Υγεία και Ζωή με Δικαιώματα!

Απαιτούμε:

· Να ανακληθεί η κλήση σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, οι διώξεις σε βάρος των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

· Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα που προβάλει η ΟΕΝΓΕ, το κίνημα των μαχόμενων υγειονομικών, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Κατεπείγουσα ενίσχυση νοσοκομείων και Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Άμεση συνολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση και χωρίς προϋποθέσεις. Να επιστρατευτεί στην μάχη για την υγεία του λαού το σύνολο των διαθέσιμων υποδομών και προσωπικού, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Όχι στην μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους. Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. Πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.

· Να αποσυρθεί ο εκτρωματικός νόμος για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και όλο το νομικό πλαίσιο που στρέφεται εναντίον των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας.


Αθήνα, 12/2/2021


Το Γραφείο Τύπου

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Δελτίο Τύπου για τα φάρμακα

Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα ακόμη χειρότερο καθεστώς για τους ασφαλισμένους όσον αφορά στη συμμετοχή τους στην αγορά των γενόσημων φαρμάκων. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων

Δελτίο τύπου για τον αγώνα των αγροτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ-ΣΕΗ) χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Η πολιτική των κυβερνήσε

Μονοήμερη εκδρομή στη Νεμέα

Ο ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ προγραμμάτισε εκδρομή στην Νεμέα, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 με επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο καθώς και ξενάγηση στο Οινοποιείο ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ. Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΚΔΡΟΜΗΣ

bottom of page